Skip to main content

Helemaal gelukt! Wij zijn aan het werk voor u! Dit gaat er gebeuren:

Op dit moment worden de producten ingepakt in ons centrale magazijn en per koerier naar u toegestuurd. Op het moment dat uw pakket in het sorteerproces van de postbezorger is opgenomen kunt u uw pakket volgen op de volgende manieren:
• We versturen de PostNL track&trace code via e mail (houd uw spam in de gaten)
• Een 06 nummer ingevuld? Dan versturen we updates via SMS
• Download de PostNL app en volg uw pakket realtime! https://postnl.nl/app

De weg naar een Gezond Gewicht

Bedankt voor je bestelling en jouw eerste stap naar een gezond gewicht! Wij zijn overtuigd van de werking van Calorietje en hopen dat je dit ook zult ervaren!

Wat gaat er nu gebeuren?

We gaan je pakket meteen inpakken en verzenden. We verzenden alle pakketten met PostNL en uiteraard betalen wij de verzendkosten voor je. Zodra je zending door PostNL is gescand ontvang je per email een track&trace link. Zo kun je je bestelling eenvoudig volgen. Meestal ontvang je je pakket al binnen één werkdag!

In het pakket zit een handleiding met handige tips om af te vallen en een handleiding hoe je Calorietje het beste kunt gebruiken, voor het beste resultaat. De tips en recepten in de handleiding zorgen voor het beste resultaat maar zijn absoluut niet verplicht! Omdat deze twee componenten op elkaar zijn afgestemd zal het je  helpen om een optimaal resultaat uit Calorietje te halen. Aan jou de keuze.

We zullen je de komende tijd af en toe een e-mail sturen om te kijken of je jouw streefgewicht behaald. Houd daarom ook je (spam)inbox in de gaten voor udpates! Voor nu hebben we alvast wat handige tips op een rij gezet zodat je direct goed begint!

De eerste tips om goed te beginnen met afvallen!

Neem de tijd
Een streng dieet is moeilijk vol te houden. De verloren kilo’s komen er vaak na afloop in korte tijd weer aan: het bekende jojo-­effect. Als je een paar weken honger hebt geleden en daarbij bent afgevallen, zal je lichaam daarna het voedsel dat je binnenkrijgt extra snel opslaan als vet. Je komt in verhouding dus sneller aan. Daarnaast bestaat het risico dat je tijdens het strenge lijnen een tekort krijgt aan allerlei voedingsstoffen.

Hou bij wat je eet
Pas als je weet wat je eet, kun je kiezen wat je wilt veranderen. Afvallen begint dus bij bewustwording. Hou iedere dag bij wat je eet in een voedingsdagboek. Zo krijg je beter inzicht in wat je eet en drinkt. Er zijn verschillende apps die je daarbij kunnen helpen. Waak er wel voor dat je obsessief calorieën gaat tellen.

Beweeg
Bewegen is een belangrijk onderdeel van afvallen. Onderzoek laat zien dat de hele dag door licht intensief bewegen gezond is. Stuur dus geen e-mail, maar loop eens langs bij je collega. Neem de trap in plaats van de lift. Pak de fiets in plaats van de auto. Wil je beginnen met sporten? Bouw het rustig op.

Eet met aandacht
Eten met aandacht zorgt ervoor dat je minder eet. Eten voor de tv of achter de computer is dus geen goed idee. Door de afleiding weet je niet of je al genoeg op hebt. Eet ook niet te snel, je mist dan het signaal dat je vol zit. Kleine hapjes nemen en goed kauwen helpen om rustiger en minder te eten. Extra voordeel: kleine hapjes vergroten de smaaksensatie waardoor je minder eet.

Gebruik een klein bord
Op een klein bord lijkt dezelfde portie groter dan op een groot bord. Je hersenen denken dat je meer hebt gegeten.

Eet veel eiwit en vezels
Heb je vaak honger tussen de maaltijden? Eet dan bij elke maaltijd voldoende eiwitten, zoals ei, noten, paddenstoelen, zuivel of peulvruchten. Eiwitten blijven langer in de maag dan koolhydraten. Hierdoor heb je ook langer een vol gevoel. Eet ook veel vezelrijke producten zoals groente, fruit en volkoren producten. Vezelrijk eten zorgt ervoor dat je minder snel weer trek krijgt. Vezelarm, zoet eten heeft het tegenovergestelde effect.

Drink genoeg
Het drinken van water en thee geeft een vol gevoel en helpt om minder te eten. Water is de gezondste dorstlesser. Daarnaast is voldoende vocht belangrijk om de urineproductie op gang te houden en daarmee de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam te stimuleren. Gemiddeld heeft je lichaam zo’n 1,5 tot 2 liter vocht per dag nodig. Water en thee (zonder suiker) zijn het beste. Vermijd suikerrijke dranken zoals frisdrank of vruchtensap, deze bevatten veel calorieën.

Tip: Maak eens water met een lekker smaakje

Kijk uit met alcohol
Alcoholische dranken zijn niet gezond en bevatten veel calorieën. Daarbij neemt alcohol de remming weg, waardoor je meer kan gaan eten dan de bedoeling is.

Wel of geen tussendoortjes?
Voor je gewicht maakt het vooral uit hoeveel calorieën je op een dag binnenkrijgt. Of je dezelfde hoeveelheid calorieën met 3 maaltijden of meerdere eetmomenten binnenkrijgt maakt voor het afvallen niet uit. Het eten van meerdere maaltijden/tussendoortjes is wel minder goed voor je gebit. Ook laten recente onderzoeken zien dat intermittent vasten – met juist minder eetmomenten op een dag – een positief effect heeft op gewicht en gezondheid.

Zoek afleiding
Als je trek hebt en niet naar de snacks wilt grijpen, zorg dan voor afleiding. Maak een ommetje, doe even wat sportoefeningen, pak een boek of bel een vriend(in). De kans is groot dat je de trek dan vergeet of dat die over gaat.

Haal snoep en snacks uit het zicht
De verleiding is erg groot als je snoep en snacks continu ziet staan. Zet ze liever buiten het zicht. Of – beter nog – haal ze helemaal niet in huis. Wil je toch snoepen, zet dan gezonde alternatieven in het zicht, zoals snoeptomaatjes of worteltjes.

Doe geen boodschappen op een lege maag
Ga je hongerig boodschappen doen? Dan is de kans groot dat je zwicht voor al dat lekkers. Eet dus voor je naar de winkel gaat.

Maak een boodschappenlijstje
Bepaal eerst wat je werkelijk nodig hebt. Dan kun je de verkoopstrategieën die supermarkten toepassen beter weerstaan. Maak dus een boodschappenlijstje. Dan doe je automatisch veel gerichter boodschappen en kun je de paden met chips en snoep vermijden.

Kijk op de verpakking naar de ingrediëntenlijst
Voordat je iets in je winkelmandje legt is het verstandig eerst naar de lijst met ingrediënten op de verpakking te kijken. Staan suiker of vetten, zoals olie en boter, helemaal vooraan? Dan zijn dat de voornaamste bestanddelen van dat product, liever laten staan dus.

Vergelijk producten
Met de voedingswaardetabel krijg je meer inzicht in de samenstelling van een product. Je vindt deze tabel op de achterkant van de verpakking. Kijk daarbij eens naar het aantal gram suiker, vet of calorieën per 100 gram. Vergelijk dit vervolgens met ander merk of alternatief product. Zo kun je kiezen voor de gezondste variant.

Negeer marketingleuzen op verpakkingen
Op veel verpakkingen staan mooie leuzen over gezonde ingrediënten, zoals toegevoegde groentes, of een verlaagd suiker- of vetgehalte. Ook prijken er vaak gezonde ingrediënten op de voorkant, zoals vruchten. Dit zegt vaak niks over de inhoud en kan zelfs misleidend zijn. Ga daarom niet af op het uiterlijk van verpakkingen.